Charakteristika:
- Jemné, nasládlé papriky, připomínající léto
- Výborné jen tak s chlebem a máslem, k masu, do salátů nebo na jednohubky
- Křupou i několik měsíců po zavaření
Ingredience:
- Bílé papriky (velikost a množství dle potřeby)
- Nálev (např. DEKA) s kouskem celeru – celer vaříme přímo v nálevu
- ½–1 bobkový list na sklenici
- Nové koření – 2 kuličky na sklenici
- 1 lžíce rostlinného oleje na sklenici
Volitelně: kousek feferonky pro pikantnější verzi
Postup
- Příprava sklenic a paprik:
Sterilizujte sklenice. Papriky očistěte, odstraňte semínka a nakrájejte na půlměsíčky. - Plnění sklenic:
Do každé sklenice dejte nakrájené papriky. Přidejte 1 lžíci oleje, půlku bobkového listu a 2 kuličky Nového koření. - Zalévání nálevem:
Připravte horký nálev s vařeným celerem. Sklenice zalijte tak, aby byly papriky zcela ponořené. - Zavařování:
Sklenice zavíčkujte a zavařujte v zavařovacím hrnci při teplotě 80 °C po dobu 25 minut. - Tip:
Pro pikantní variantu přidejte do každé sklenice kousek feferonky.
Takto připravené papriky vydrží křupavé a voňavé po několik měsíců, ideální do salátů, jako příloha nebo na chléb.
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: Freepik, AI