Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1–1,5 hodiny
Porce: 4–6
Ingredience
- 1 cibule
- 2 menší mrkve (nebo 1 větší)
- 370 g hovězího masa
- 800 g brambor
- Tuk na smažení (olej nebo sádlo)
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 celé černé pepře
- 2 kuličky nové koření
- ½ lžičky sušeného česneku
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 bobkový list
- 100 g rajčatového protlaku (nebo 1 velké rajče)
- 1 lžička kopru
- Sůl – podle chuti
- Voda – dle potřeby, tak aby zakryla všechny ingredience
Postup
- Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na kolečka nebo půlkolečka.
- Ve větším hrnci rozehřejte tuk a vložte cibuli s mrkví, mírně osmahněte.
- Hovězí maso nakrájejte na kostky a přidejte k zelenině. Promíchejte a nechte maso zatáhnout.
- Přisypte sladkou papriku a černý pepř, krátce promíchejte.
- Zalijte vařící vodou, aby byly ingredience zakryté, přikryjte pokličkou a duste na mírném ohni.
- Mezitím nakrájejte brambory na kostičky (cca 1 cm).
- Když je maso téměř měkké, přidejte brambory, celý pepř, nové koření, česnek, majoránku a bobkový list.
- Zalijte vroucí vodou dle potřeby a vařte do poloměkka brambor.
- Přidejte rajčatový protlak a kopr, provařte 5 minut pod pokličkou.
- Dochutťe solí a podávejte horké.
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: Freepik, AI