Ingredience:
- Červená řepa – 1 ks
- Mrkev – 200 g
- Cukr krystal – 1 lžička
- Citrón – ½ ks
- Rostlinný olej – 100 ml
- Česnek – 1 stroužek
- Mletá červená paprika – 1 lžička
- Mletý koriandr – 1 lžička
- Sušená bazalka – 1 lžička
- Mletý černý pepř – špetka
- Sůl – ½ lžičky
- Zelená petržel – svazek
- Sezamové semínko – špetka
Postup:
Nakonec posypte sezamovými semínky a servírujte.
Příprava řepy a mrkve:
Červenou řepu uvařte doměkka, oloupejte a nastrouhejte.
K nastrouhané řepě přisypte lžičku cukru.
Mrkev nakrájejte na tenké plátky a rozložte ji na připravenou řepu.
Citrónová šťáva:
Z poloviny citrónu vymačkejte šťávu a přilijte ji na salát.
Kořenící směs:
V malé misce smíchejte sůl, pepř, bazalku a prolisovaný česnek, přidejte trochu octa a promíchejte.
Orestování na pánvi:
Na rozpálený rostlinný olej vsypte mletý koriandr a papriku.
Přidejte připravený salát a smažte 3 minuty na středním plamenu.
Dokončení:
Petržel nakrájejte nadrobno a posypte jí salát.
Přidejte kořenící směs z misky.
Salát nechte asi 1 hodinu odpočinout.
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: Freepik, AI