Doba přípravy: 15–20 minut
Doba vaření: 45–60 minut
Porce: 4–6
Ingredience
- 300 g uzeného masa
- 1 klobása
- 1 cibule
- Sádlo na osmahnutí
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 balíček kysaného zelí
- 1–2 lžičky mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 zakysaná smetana
- Vývar dle potřeby (asi 1–1,5 l)
- 3–4 střední brambory
Postup
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené uzené maso a opečeme dozlatova.
- Zaprášíme mletou paprikou, krátce promícháme.
- Přidáme vymačkané a nakrájené kysané zelí, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Osolíme a opepříme, povaříme asi 15–20 minut, aby zelí změklo.
- Přidáme nakrájenou klobásu a hladkou mouku rozmíchanou v zakysané smetaně, dobře promícháme.
- Přidáme na kostičky uvařené brambory a provaříme ještě 5–10 minut.
- Podáváme horké, ideálně s čerstvým chlebem.
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: Freepik, AI