Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 4
Ingredience
- 500 g uzeného masa nebo žeber
- 2 l vody
- 1 bílá cibule
- Olej na smažení
- 200 g uzené klobásy
- 1 mrkev
- 1 červená paprika (kapie)
- 1 zelená feferonka
- 2 stroužky česneku
- 300 g konzervovaných rajčat
- 1 lžíce hladké mouky
- Sůl dle chuti
- Tymián dle chuti
- Mletá sladká paprika dle chuti
- 400 g konzervovaných fazolí v rajčatovém protlaku
- Hrst čerstvého kopru
Postup
- Maso nakrájejte na kousky a vložte do vody. Vařte 30 minut.
- Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Klobásu nakrájejte na kolečka a přidejte k cibuli.
- Mrkev nakrájejte na kostičky a osmažte společně s cibulí a klobásou.
- Přidejte nakrájenou červenou papriku, nasekanou feferonku a česnek. Chvilku restujte.
- Konzervovaná rajčata promíchejte s lžící mouky a vlijte na pánev. Přidejte asi dvě naběračky vývaru z masa a za stálého míchání prohřejte.
- Přisypte sůl, sladkou papriku a tymián, provařte 10 minut.
- Směs přidejte k uvařenému masu ve vývaru, zamíchejte.
- Přidejte konzervované fazole a vařte na mírném plameni 20 minut.
- Nakonec přidejte nasekaný kopr a vařte ještě 5 minut.
Tipy
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami.
- Pro výraznější chuť můžete přidat ještě trochu uzené papriky nebo špetku čerstvého česneku.
- Pokud máte rádi pikantnější verzi, zvýšte množství feferonky.
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: Freepik, AI