Doba přípravy: 30 minut
Porce: 4
Ingredience
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 malé brambory
- 2,5 l vody
- 200 g taveného sýra
- 1 plechovka konzervovaného hrášku
- 100 g polévkových nudlí
- Tuk na smažení (máslo, olej)
- Sůl podle chuti
- Koření podle chuti: pepř, muškátový oříšek, sušený česnek
- ½ lžičky sušeného kopru
Postup
- Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nastrouhejte na jemném struhadle.
- Ve velkém hrnci rozehřejte tuk a cibuli s mrkví lehce osmahněte, dokud mírně nezměknou.
- Přilijte horkou vodu a přiveďte k varu.
- Brambory nakrájejte na malé kostičky a přidejte do hrnce.
- Tavený sýr nakrájejte na menší kousky a vmíchejte do polévky, nechte chvíli provařit, aby se sýr rozplynul.
- Přidejte polévkové nudle a konzervovaný hrášek včetně nálevu. Vařte 3–4 minuty, dokud nudle nezměknou.
- Dochutťe solí, pepřem, muškátovým oříškem, sušeným česnekem a koprem.
Tip na servírování
- Podávejte s čerstvým chlebem, topinkami nebo krutony.
- Pro jemnější chuť lze polévku krátce rozmixovat tyčovým mixérem.
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: Freepik, AI